Driemaandelijkse nieuwsbrief over het reilen en zeilen in Tapori

Vogel Van Papier – Jaargang 29, Nr 4, deCEmber 2023

 

Deze keer geen kerstbrief geschreven eind november, maar wel rijkelijk te laat, wanneer Sinterklaas al gekomen is. Ik ben aan het schrijven terwijl Amelie de kerstboom aan het versieren is en ik doe mijn best om vandaag alle teksten af te werken en die ten laatste morgen naar Koen door te sturen voor de lay-out. En ik hoop dat Jan en Dany het daarna geregeld krijgen om jullie deze Vogel van Papier nog voor Kerstmis te bezorgen.

Tijdens de voorbije vakantieweken heb ik de achterstand met het uitschrijven van projectverslagen en van nieuwe voorstellen om ondersteuning te krijgen van verschillende organisaties in België wat ingehaald. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar het schoof toch al goed op.

Ik schreef onder andere het verslag van een subsidie die we in 2022 kregen van de koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.

In juli was Ruth Amant, dochter van heel goede vrienden, pas afgestudeerd arts en nu assistent in Kinder- en Jeugdpsychiatrie, bij ons thuis en in Tapori. Het was voor mezelf heel fijn om samen te overleggen over soms heel moeilijke medische en psychiatrische situaties. We leerden veel van elkaar en ik hoop dat we in de toekomst nog vaak samen kunnen nadenken. Haar “intieme kijk in het leven” getuigt van haar groot observatievermogen en empathie, waardoor de mensen graag de deur van hun huisjes voor haar openden.

Vogel Van Papier:   Het Archief