De vzw (Fundacion) Tapori  werd in 1993 opgericht in Pomasqui door enkele lokale mensen en Inge Debrouwere. Pomasqui is een voorstad aan de noordelijke rand van Quito (Ecuador). Aanvankelijk was het project vergelijkbaar met een consultatiebureau van “Kind & Gezin”. Uitgaande van de noden van de lokale bevolking groeide deze ecuadoraanse VZW uit tot een bijzonder Interdisciplinair wijkgezondheidscentrum.

Inge heeft een netwerk Vlaamse vrienden en sympathisanten die we met deze website op de hoogte willen houden van wat er in en rond Tapori gebeurt.

De 4 Pijlers van de FUnDacion Tapori


 1. Medisch – Sociale zorg
 2. Zorg en Opvang voor mensen met een Beperking
 3. Educatie
 4. Een kleine onderneming


De Vogel van papier


… is de naam van de driemaandelijkse nieuwsbrief die al sinds 1994 verschijnt. Het is een verslag van het reilen en zeilen in Tapori: de mooie momenten en de successen, de verdrietige momenten en de mislukkingen.


De naam “Tapori”

… komt uit India. De naam wordt gegeven aan straatkinderen die zonder enig houvast of ondersteuning van familie of ouders, in riolen en treinstellen, op verlaten terreinen,… samen hun lot in handen nemen.

Ook wie fysische of mentale beperkingen heeft, blijft een volwaardig lid van de groep.
Wie behendiger is en meer eten te pakken krijgt… kan meer delen met wie dit niet kan: een mooi en zuiver voorbeeld van “solidariteit”.

De VZW Tapori Paladines de la Felicidad haalt inspiratie uit het mondiaal Tapori-netwerk, de kinderwerking van internationale beweging ATD Vierde Wereld. Deze organisatie strijdt samen met mensen in armoede voor een wereld zonder armoede en sociale uitsluiting.
ATD staat voor All Together for Dignity (Samen voor Waardigheid) en werd in 1957 opgericht door Joseph Wresinski. Ze brengt mensen van verschillende culturen en sociale achtergronden samen in meer dan 30 landen in Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Europa.

 Wil je hier meer over te weten komen? https://nl.tapori.org en https://atd-vierdewereld.be/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *