Tijdens onze reis trokken we na Quito en de koude bergen ook even richting tropisch warm klimaat. We verbleven namelijk enkele dagen in cabañas in het regenwoud. In het woud konden we aapjes, luiaards, spinnen, vogels, aligators, roze dolfijnen… spotten.
Naast al deze dieren hebben we ook verschillende soorten planten, bomen en lianen gezien. Dit allemaal gingen we bekijken met een motorkano op de kanaaltjes. Op een avond tijdens de zonsondergang, hebben we zelfs een keertje met die motorkano’s gaan zwemmen in de grote lagune. (Sien)

We waren in het Amazonewoud, op weg met de kano’s naar wat de gidsen de ‘Laguna Grande’ hadden genoemd, wanneer de wereld plots onwerelds leek. Rood, oranje, geel, blauw en misschien zelfs een vleugje paars. De prachtigste, meest adembenemende zonsondergang die ik ooit had gezien.
Bovendien was er dan ook nog eens de weerspiegeling op het meer. We hadden ook de kans om onder deze verbluffende hemel te zwemmen, wat het echt helemaal af maakte. Enkele momenten later stonden we alweer met onze tenen in de modder op zoek naar kaaimannen… (Ans)

Het tofste moment van de reis vond ik zwemmen in het amazonewoud. De meesten hadden wat schrik om erin te springen, maar eens in het water was het zalig. De zonsondergang, het uitzicht en die bende om me heen maakten het een geslaagd moment. Achteraf zochten we nog naar kaaimannen in datzelfde water en ik ben nog steeds opgelucht dat ik niet ben opgegeten 😉. (Noa)

Het Amazonewoud was ook één van de hoogtepunten voor mij. Vooral het avondzwemmen bij zonsondergang in de Amazone en het bezoeken van de inheemse stam. Ik genoot hier echt met volle teugen van en die momenten staan ook in mijn geheugen gegrift. Het was fantastisch! (Marie) 

Als tweede was het Amazonewoud een hoogtepunt van de reis voor mij, en dan vooral het zwemmen in de Amazonerivier. Ik had nooit gedacht zoiets te mogen meemaken op mijn 17 jaar. Ook de boottochten waren prachtig. Het was zalig om over de rivier te varen en terwijl al het leven in het woud te kunnen zien. (Isabeau)