De laatste dagen aan zee kwamen we te weten dat niet alleen het land en de natuur in Ecuador geweldig zijn, maar dat ook de onderwaterwereld prachtig is. We ontdekten het leven in zee aan de hand van een snorkel sessie. Tijdens het snorkelen zagen we verschillende dingen zoals een groot koraalrif, kleurrijke vissen en zelfs een grote zeeschildpad. Tijdens het boottochtje op weg naar onze snorkelplaats, konden we ook al walvissen van dichtbij bekijken. De ene zwaaide met zijn vin, de andere flapperde met zijn staart en nog een andere sprong gewoon volledig uit het water. (Sien)

Er waren zoveel mooie momenten dat het moeilijk is om een te kiezen die erbovenuit springt. Toch was er eentje dat er net bovenuit stak en dat was het spotten van walvissen. Op voorhand wist ik niet dat het voor mij zo’n mooi moment ging zijn, maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat dat toch een van de mooiste ervaringen was die ik ooit al heb gehad. (Louise)

Ik heb eigenlijk nooit echt stilgestaan met hoe uitzonderlijk en uniek walvissen zijn. Normaal gezien ben je gewend om zo’n groot dier alleen op foto’s te zien. Op de boot zelf was het een spectaculair zicht en kon je je moeilijk inbeelden hoe dicht het eigenlijk was. Het mooiste moment is voor mij de eerste walvis die je ziet. De spanning die door je lijf gaat en de realisatie dat je daar wel degelijk echt staat. Ik was zo hard onder de indruk. Dit was voor mij een echte levenservaring. (Chine)