Onze reis had ook enkele avontuurlijke activiteiten. Zo hebben we de berg de Papallacta getrotseerd. Naar boven ging het goed, iedereen volgde zijn eigen tempo en was blij toen hij boven aankwam. Echter moest het echte werk toen nog beginnen. De afdaling werd ingezet doorheen regen en wind. Een pad was er niet echt en we zaten wat met klamme handjes van de kou. Het was mooi om te zien hoe iedereen elkaar hielp om de tocht tot een goed einde te brengen. (Noa)

Nog iets dat ik zeker nooit meer zal vergeten is onze wandeling die we maakten in het Nationaal Park Cayambe-Coca. Ook al waren er een aantal klachten van het tempo waardoor we een zeer grote vertraging hadden kunnen we fier zijn op onszelf. Boven op de berg zijn er zeker en vast een aantal die hun grenzen verlegd hebben. Ik ben geen fervente wandelaar maar vanaf nu zal ik zeker meer gemotiveerd zijn voor deze soort activiteiten. Dit is nog iets die ik over mezelf ontdekte in Ecuador. (Lucas)

Wat mij voor altijd zal bijblijven is hoe mooi de natuur in Ecuador is. We hebben in maar 23 dagen in de bergen gewandeld, aan het strand gezeten maar ook diep in het Amazonewoud gevaren op een kano. Ik vond de bergen vooral ongelooflijk mooi.
Ik ben niet iemand die extreem veel wandelt, dus ik vind dat niet per sé leuk, maar de wandeling van 8 uur in het Cayambe-Coca nationaal park was echt de tijd en moeite waard. Deze wandeling was een lange, moeilijke en ijskoude wandeling waar niemand klaar voor was.
Ik ben niet gewend van te wandelen en vooral het ene stukje waar het offroad begon te gaan was het engste voor mij. De wind was zo ongelooflijk sterk dat ik dacht dat ik zou wegvliegen, waardoor ik eerlijk gezegd de schrik van mijn leven kreeg. Het was de engste maar ook de mooiste wandeling van mijn leven tot nu toe. Deze wandeling was een echte uitdaging maar daarom ook een wandeling die ik nooit zal vergeten. (Chine)