Tal van prachtige beelden staan voor altijd op mijn netvlies gebrand. De natuur blies me vanaf dag 1 omver. Verschillende klimaten allemaal samengedrukt in het Ecuadoraanse grondgebied, bewoond door meerdere culturen die elk hun inbreng hebben in de maatschappij. Ik was aangenaam verrast hoe extravert en omarmend de bevolking ons ontving ondanks de taalbarrière. (Tim)

Ook de jeeptocht in mijn geheugen blijven hangen. Ik vond het zalig om achterin de kofferbak te zitten en terwijl van het prachtige uitzicht te kunnen genieten. De kans dat ik ooit nog zo’n uitzicht zal mogen aanschouwen is volgens mij zeer klein. Daarnaast was het ook zalig om in openlucht onder de sterrenhemel te rijden toen de avond begon te vallen. (Isabeau)

Previous slide
Next slide

We hebben overal veel mensen gezien die heel veel tijd en werk in hun beroep steken. Zo hebben we bij de Chimborazo en in Ingapirca een paar mensen gezien die zelf hun kleren maken. Ik bewonder deze mensen, want ik geloof dat er hier heel veel geduld nodig voor is. Ik denk dat er niet veel zijn die dit geduld hebben. Ondanks dat velen niet over alle middelen beschikken, komen ze toch op hun eigen manier ook op prachtige resultaten. Vaak zelf mooier dan de massaproductie die er in andere landen zijn. Je voelt bij deze kleren aan dat ze met liefde zijn gemaakt. Daarom ook mijn respect voor hun. (Evi)

Previous slide
Next slide